Συχνές ερωτήσεις

Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις. 

FAQs

Σύνδεση Social Media Accounts με το APP.

Γιατί δεν μπορώ να συνδέσω το Instagram Account μου;

Η σύνδεση του Instagram Account σας προϋποθέτει να έχετε ήδη τον λογαριασμό σας συνδεμένο με μια σελίδα στο Facebook καθώς το API από το οποίο γίνεται η σύνδεση είναι του Facebook. To Instagram έχει προνοήσει για αυτή τη λειτουργία και μπορείτε να ολοκληρώσετε την σύνδεση μέσα από το προφίλ σας. 

*Προϋπόθεση ο λογαριασμός σας στο Instagram να είναι επαγγελματικός. 

Βήματα στο Instagram: 1. Πατάτε στις 3 γραμμές πάνω δεξιά. 2. Ρυθμίσεις 3. Δημιουργός 4.Σύνδεση σελίδας Facebook 5. Δημιουργία Σελίδας Facebook (περιμένετε 4-5 δευτερόλεπτα). 

Όταν ολοκληρώσετε το 5ο βήμα μπορεί να σας βγάλει ένα Time Out error το Instagram αλλά δεν έχει σημασία η σύνδεση έχει ολοκληρωθεί (εάν κλείσετε το Instagram και πάτε ξανά στο 3. Δημιουργός, το 5. Δημιουργία σελίδας δεν θα υπάρχει σαν επιλογή. Αυτό σημαίνει πως η σελίδα δημιουργήθηκε με επιτυχία).

Τώρα που έχετε συνδέσει το Instagram Account σας με το Facebook Page είστε έτοιμοι να συνδέσετε τον λογαριασμό σας με το App. Στα βήματα της σύνδεσης θα πρέπει να επιλέξετε στην αρχή το Instagram Account σας και στη συνέχεια το Facebook Page σας. Μόλις ολοκληρώσετε την σύνδεση στο App ή κατάσταση θα αλλάξει σε συνδέθηκε. 

Έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό μου όταν κάνω κάποια σύνδεση;

Όχι, το Influ δεν έχει ΚΑΜΙΑ πρόσβαση και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ΚΑΜΙΑ ενέργεια από τους λογαριασμούς τους οποίους συνδέετε στο App. Όλες οι συνδέσεις γίνονται μέσω των API του εκάστοτε Social Media και δεν θα σας ζητηθεί ποτέ από το App μας να δώσετε Username ή Password από τα Social Media Profile σας για οποιαδήποτε ενέργεια. Όλο το data το παίρνουμε από το Facebook, το Instagram, το Tik Tok και το Youtube και ποτέ από το Profile σας απευθείας.  

Μπορώ να κάνω αποσύνδεση όποτε θέλω τα Social Media Account μου;

Ναι, όποτε θέλετε μπορείτε να αποσυνδέσετε τα Social Media Account σας και αυτομάτως όλο το Data (followers, απήχηση, engagement κλπ.) θα αφαιρεθεί από το Profile σας και από το Influ Group στο οποίο είστε μέλος. 

Για να αποσυνδέσετε οποιοδήποτε profile ακολουθήστε τα εξής βήματα στο App: 1.Ρυθμίσεις 2. Σύνδεσe τα Social Media Accounts 3. Αποσύνδεση 

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ολοκληρώσετε ξανά την σύνδεση. Τα στατιστικά στο Profile σας θα αρχίσουνε να εξομαλύνονται μετά τις 7 ημέρες από την ημέρα της σύνδεσης.   

Θα πρέπει να συνδέσω όλα τα Social Media Accounts μου;

Δεν είναι υποχρεωτικό να συνδέσετε όλα τα Social Media Account σας, για την ακρίβεια μπορείτε να μην συνδέσετε και κανένα. Τα Brands όμως, μέσα από το App μας κάνουν έρευνα για να βρουν Influencers με ακόλουθους για να τους προσκαλέσουν σε Projects και να επικοινωνήσουν μαζί τους για να ξεκινήσουν άμεσα μια συνεργασία, για να τους δώσετε αυτή την πληροφορία θα πρέπει να συνδέσετε τα Social Media Account σας. 

Ολοκληρώνοντας την σύνδεση θα βελτιώσετε την θέση σας στις κατατάξεις ανά Social Media και ανά κατηγορία, με αυτόν τον τρόπο επίσης θα μπορείτε να δείξετε στα Brands πόσο ενεργός/η είστε καθώς όταν ολοκληρώσετε την σύνδεση το App μας σας παρέχει κάποια δωρεάν στατιστικά στοιχεία για τα Profile σας. 

Σε κάποια Social Media δεν έχω πολλούς Followers, να τα συνδέσω;

Επειδή στο App μας υπολογίζουμε και τους συνολικούς Followers που έχετε σε όλες τις πλατφόρμες καλό θα ήταν να συνδέσετε όλα τα Social Media Account σας, καθώς ακόμα και ένα Profile με λίγους followers θα σας ανεβάσει κάποιες θέσεις στην γενική κατάταξη στην οποία τα Brands κάνουν αναζήτηση με βάση τους συνολικούς σας Followers σε όλες τις πλατφόρμες. 

Πλάνα

Ποιο πλάνο να επιλέξω σαν Brand;

Μικρή επιχείρηση η οποία αναζητά Influencers για πρώτη συνεργασία: 

Σαν μικρή επιχείρηση δεν χρειάζεται να πληρώσετε το μηνιαίο ή το ετήσιο πλάνο καθώς μπορείτε εύκολα να βρείτε τους Influencers τους οποίους μπορεί να χρειαστείτε μέσω των δωρεάν λειτουργιών που σας προσφέρουμε. 

Ως μικρή επιχείρηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση για να βρείτε Influencer ανά Social Media Account και ανά κατηγορία. Μπορείτε να δείτε στατιστικά στο Profile τους, να δείτε τους πιστοποιημένους χρήστες, να φτιάξετε (1) Project και να τους καλέσετε σε αυτό. 

Επίσης διαθέσιμη για το δωρεάν πλάνο είναι η καρδούλα στα Profile των Influencers, για να τους αποθηκεύσετε για μελλοντικά Projects. 

-Δημιουργήστε Project: Πατάτε στο + > Δημιουργία Project > Συμπληρώνετε τα στοιχεία τα οποία σας ζητάμε > Δημοσίευση 

Στη συνέχεια μέσω της αναζήτησης βρίσκετε Influencers > πατάτε στο Profile τους > πατάτε στο κουμπί “Προσκαλέστε σε Project” (πηγαίνει πρόσκληση στον Influencer την οποία είτε δέχεται είτε όχι), όταν την αποδεχτεί θα λάβετε ειδοποίηση.

Επίσης μπορείτε να δείτε τις προσκλήσεις τις οποίες έχετε κάνει πατώντας στο μενού στο Projects > πατάτε στο Project σας > Συμμετέχοντες (Αποδέχτηκαν, εκρεμείς).  

Κατόπιν της αποδοχής συζητάτε μέσω του Chat με τον Influencer ή το Group το οποίο έχει αποδεχτεί την πρόσκληση σας για το Project και όταν συμφωνήσετε ενημερώνετε τον Influencer ή το Group πως θα πρέπει να σας αποστείλουν τα Link απο τις δημοσιεύσεις τις οποίες θα κάνουν είτε εντός του Project είτε με μήνυμα. Τα link από τις δημοσιεύσεις θα πρέπει να συμπληρωθούν εντός του Project από τους Influencers στο πεδίο “Εργασίες”.

Στο δωρεάν πλάνο μπορείτε να έχετε ένα Project ενεργό κάθε φορά. 

-Δημιουργήστε Αγγελία: Χρειάζεστε μηνιαίο ή ετήσιο πλάνο. 

Μεσαία επιχείρηση η οποία κάνει περισσότερες από μια συνεργασίες τον χρόνο: 

Εάν έχετε μια επιχείρηση ή οποία κάνει περισσότερες από μια συνεργασίες τον χρόνο με Influencers, εάν έχετε Διαφημιστική εταιρεία ή εταιρεία Marketing η οποία ψάχνει Influencers για πελάτες της τότε το μηνιαίο πλάνο ίσως είναι το ιδανικό για εσάς. Καθώς με κόστος 25.00€/μήνα μπορείτε να έχετε όλες τις παραπάνω λειτουργίες καθώς και την δυνατότητα να δημιουργήσετε μια Αγγελία η οποία θα είναι ορατή σε όλους τους Influencers της εφαρμογής.

 

-Δημιουργήστε Αγγελία: Πατάτε στο + > Δημιουργία Αγγελίας > Συμπληρώνετε τα στοιχεία τα οποία σας ζητάμε > Δημοσίευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα σας στείλουν αίτημα ενδιαφέροντος το οποίο θα βρείτε πατώντας στην αγγελία σας ακολουθώντας τα εξής βήματα: Αγγελίες (στο μενου)> πατάτε στην αγγελία σας > στέλνετε μήνυμα στους ενδιαφερόμενους Influencers εφόσον καλύπτουν τις απαιτήσεις σας.

Το μηνιαίο πλάνο θα το προτείναμε σε επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να τρέξουν μια προωθητική ενέργεια δοκιμαστικά και γνωρίζουν πως δεν θα κάνουν περισσότερες από 3-4 εντός του έτους. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρήματα γιατί μπορείτε να ανοίγετε το μηνιαίο πλάνο σας μόνο όταν θέλετε να κάνετε κάποια ενέργεια. 

Επιχείρηση η οποία κάνει συχνές συνεργασίες με Influencers:

Εάν έχετε μια επιχείρηση ή οποία κάνει συχνά συνεργασίες με Influencers, εάν έχετε Διαφημιστική εταιρεία ή εταιρεία Marketing ή οποία ψάχνει Influencers για πελάτες της αρκετές φορές τον χρόνο τότε το ετήσιο πλάνο είναι το ιδανικό για εσάς, με κόστος 199 ευρώ τον χρόνο μπορείτε να ανοίξετε απεριόριστες Αγγελίες, να έχετε όσα Projects θέλετε ανοιχτά, να στέλνετε στους Influencers που συμμετέχουν σε αυτά μαζικά μηνύματα και ανά πάσα στιγμή θα μπορείτε να κάνετε Export σε αρχείο excel τα Projects σας για να τα διαχειριστείτε από τον σταθερό σας υπολογιστή. 

Ποιο πλάνο να επιλέξω σαν Influencer;

Δωρεάν πλάνο & Λειτουργίες 

Στο πρώτο πλάνο του App μας, το οποίο είναι Δωρεάν, είναι για Influencers οι οποίοι τώρα ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα και θέλουν να δοκιμάσουν το App αλλά παρ’ όλα αυτά θέλουν να έχουν και μια πρώτη τριβή με Brands τα οποία ψάχνουν για Influencers. Στο Δωρεάν πλάνο σας προσφέρουμε πληθώρα υπηρεσιών οι οποίες περιλαμβάνουν, στατιστικά στο Profile σας, σύνδεση με 2 Social Media πλατφόρμες, επιλογή μιας κατηγορίας δραστηριοποίησης, μπορείτε να δέχεστε προσκλήσεις σε Projects και να βλέπετε δημοσιευμένες Αγγελίες. 

Κατά την δημιουργία του Profile σας μην ξεχάσετε να περιγράψετε στο Bio σας το γιατί ένα Brand να συνεργαστεί μαζί σας καθώς και μερικά στοιχεία για τον εαυτό σας και για τον κλάδο που δραστηριοποιείστε.

Μηνιαίο Πλάνο & Λειτουργίες 

Εάν είστε Influencer με έναν σημαντικό αριθμό Followers σε περισσότερες από 2 πλατφόρμες και θέλετε να δοκιμάσετε το App μπορείτε να επιλέξετε το μηνιαίο πλάνο το οποίο θα σας δώσει την δυνατότητα να συνδέσετε και τις 4 πλατφόρμες (Instagram, Facebook, TikTok και Youtube), να επιλέξετε περισσότερες από 1 κατηγορίες και θα μπορείτε επίσης να βάλετε για Influ ID το @ (πχ. @gymfreak) το οποίο χρησιμοποιείτε στα Social Media Account σας, με αυτόν τον τρόπο τα Brands αν σας γνωρίζουν θα μπορούν από την αναζήτηση να σας βρουν ευκολότερα. 

Ετήσιο Πλάνο & Λειτουργίες 

Τέλος εάν είστε Pro Influencers σας προτείνουμε να επιλέξετε το ετήσιο πλάνο καθώς σε αυτό όλες οι λειτουργίες του App είναι ανοιχτές. Ως Pro Influencer έχετε την δυνατότητα σύνδεσης των Social Media Account σας, επιλογή πολλαπλών κατηγοριών, δημιουργία Influ Groups, Custom Influ ID, πρόσβαση σε Top100 ανα κατηγορία και Social Media Account, προβολή των Verified Users και θα μπορείτε επίσης να δείτε πόσα Brands επισκέφτηκαν το profile σας! 

Στο ετήσιο πλάνο μπορείτε είτε να γίνετε μέλος ενός Influ Group είτε να κάνετε το δικό σας, δηλαδή να είστε ο/η Owner ενός Influ Group. 

Τα Influ Groups μπορούν να απαρτίζονται από ομάδες των 10 ατόμων οι οποίοι κατά κύριο λόγο δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο και θέλουν να αναλαμβάνουν συνεργασίες με Brands σαν ομάδα. Αυτό σας δίνει πλεονέκτημα γιατί οι Total Followers σας εκτοξεύονται και σας κάνει πιο ελκυστικούς σε Brands τα οποία θέλουν να πετύχουν μεγάλη απήχηση από τις συνεργασίες τους με Influencers. 

Βάση θεωρίας το να συνεργαστείς με 10 Influencers που έχουν από 50.000 Total Followers σε όλα τα μέσα είναι πιο αποδοτικό από το να συνεργαστείς με έναν ο οποίος έχει 500.000

Λειτουργία APP

Πως βρίσκω Influencers;

Στο App μπορείτε να αναζητήσετε Influencers με τα εξής φίλτρα: Κατηγορία δραστηριότητας, αριθμό followers και Social Media Account. 

Πως ξεκινάω συνεργασία με έναν Influencer;

Πριν δημιουργήσετε κάποιο Project στο app, καλό θα ήταν πρώτα να εντοπίσετε τους Influencers με τους οποίους θέλετε να συνεργαστείτε, στη συνέχεια να επικοινωνήσετε με μήνυμα μαζί τους και όταν έχετε συμφωνήσει στις λεπτομέρειες τις συνεργασίας τότε να τους καλέσετε στο Project στο οποίο θα περιγράφετε αναλυτικά το τι πρέπει να κάνουν. 

Πρέπει να κάνω Project οπωσδήποτε;

Όχι τα Project δεν είναι υποχρεωτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε όλες τις απαιτήσεις σας για την συνεργασία και μέσω μηνυμάτων απλά τα Projects κάνουν όλη αυτή τη διαδικασία ευκολότερη καθώς εντός του Project μπορείτε να στέλνετε μαζικά μηνύματα σε όλους τους συμμετέχοντες και να ελέγχετε από την καρτέλα εργασίες αν τα συμφωνηθέντα (πχ. instagram story, tik tok video ή Instagram post) πραγματοποιήθηκαν και πότε. Στην καρτέλα εργασίες ο εκάστοτε Inlfuencer όταν έχει ολοκληρώσει το task κάνει επικόλληση το Link και ενημερώνεστε από το app μας ότι η ενέργεια πραγματοποιήθηκε. 

Να ανεβάσω αγγελία;

Τις αγγελίες τις δημιουργήσαμε για τα Brands τα οποία δεν έχουν χρόνο να κάνουν την απαραίτητη έρευνα. Όταν δημιουργήσετε μια αγγελία τότε αυτή εμφανίζεται στην αρχική οθόνη όλων των εγγεγραμμένων Influnecer στο App μας. Όσοι ενδιαφερθούν θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και μετά εσείς απλά επιλέγετε με ποιους θα συνεργαστείτε. 

Που εμφανίζονται οι αγγελίες;

Οι αγγελίες εμφανίζονται στην Αρχική οθόνη όλων των Influencer. 

Στατιστικά

Πως βγαίνουν τα στατιστικά στο profile μου;

Τα στατιστικά στοιχεία τα οποία υπάρχουν στα profile των Influencers μερικά τα τραβάμε απευθείας από το API της εκάστοτε πλατφόρμας και μερικά τα υπολογίζουμε εμείς με δικό μας αλγόριθμο. 

Πόσο συχνά ανανεώνονται;

Τα στατιστικά στοιχεία ανανεώνονται στην κάθε πλατφόρμα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Για παράδειγμα στο youtube το οποίο είναι ένα μέσω στο οποίο δεν ανεβαίνει καθημερινά Content τα στατιστικά στοιχεία τα ανανεώνουμε ανά μήνα ενώ στο Instagram στο οποιο οι Influencers είναι πιο ενεργοί τα νούμερα ανενεώνονται ανά εβδομάδα.