Πώς να μετρήσετε την επιτυχία της καμπάνιας Influencer Marketing;

Αφού ξεκινήσετε μια καμπάνια Influencer Marketing, είναι κρίσιμο να αξιολογήσετε την απόδοσή της. Αυτό σας επιτρέπει να κατανοήσετε τι λειτούργησε καλά, τι θα μπορούσε να βελτιωθεί και πώς να προσαρμόσετε τις μελλοντικές σας προσπάθειες. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να αξιολογήσετε την επιτυχία της καμπάνιας Influencer Marketing:

  1. Ποσοστό Εμπλοκής (Engagement Rate): Αυτό περιλαμβάνει τα σχόλια, τα likes, τις κοινοποιήσεις και τις αποθηκεύσεις που λαμβάνει ένας συγκεκριμένος influencer στις αναρτήσεις που σχετίζονται με την καμπάνια σας διαιρόντας το με τους συνολικούς του followers.
  2. Reach και Impressions: Ο αριθμός των ατόμων που βλέπουν τις αναρτήσεις του influencer σχετικά με την καμπάνια σας είναι επίσης σημαντικός.
  3. Κλικ και Πωλήσεις: Εάν χρησιμοποιείτε μια προσέγγιση “click through” με τον influencer σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε πόσοι άνθρωποι κάνουν κλικ στην ανάρτηση και πόσοι από αυτούς κάνουν πραγματικά αγορές.
  4. Μετατροπές: Το ποσοστό των ατόμων που κάνουν κάτι ειδικό μετά την προβολή της ανάρτησης του influencer, όπως η εγγραφή σε ένα newsletter, η λήψη ενός e-book ή η αγορά ενός προϊόντος.
  5. Δημιουργία Περιεχομένου: Οι influencers μπορούν επίσης να προσφέρουν μεγάλη αξία στη δημιουργία περιεχομένου. Τα ποιοτικά βίντεο, οι εικόνες και τα κείμενα που δημιουργούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις επικοινωνίες της εταιρείας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με την παρακολούθηση αυτών των μετρήσεων, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών σας στο Influencer Marketing και να προσαρμόσετε την στρατηγική σας ανάλογα.